الاثنين، 5 أكتوبر 2020

طريقه عمل صنيه دجاج بالبطاطس والبابريكا

من الطرق السهله البسيطه صنيه الدجاج بالبطاطس ويحضر معها الارز الابيض فاليكي طريقه سهله وبسيطه جدا لتحضيرها 

المقادير
1 كيلو أفخاذ دجاج
نصف كيلو بطاطس
ربع كوب زيت زيتون
ربع كوب عصير ليمون
ملح
فلفل اسود
كمون
بابريكا

طريقة التحضير
تقشر البطاطس، وتقطع شرائح متوسطة السمك.
يسخن الفرن على درجة حرارة 180 مئوية.
توضع قطع الدجاج في بولة، وتتبل بالملح والفلفل الأسود والكمون والبابريكا وزيت الزيتون وعصير الليمون.
تدعك قطع الدجاج بالتتبيلة جيداً، ثم تضاف إليها البطاطس، وتقلب معاها.
توضعشرائح البطاطس في الصينية، وترص فوقها قطع الدجاج.
تغطى بورق فويل، وتدخل الفرن لمدة 40 دقيقة وحتى تنضج.
يزال ورق الفويل، وتعرض للهيب الشواية لمدة 5 دقائق وحتى تحمر.
توضع في الطبق، وتقدم ساخنة.

  Read more...

This article is copyright ©  مطبخ استراحة حواء


وصفات طبخ سهلة

0 التعليقات:

إرسال تعليق