
طريقه روعه لتقديم اشهى طبق وهو اللحم مع اللبن الرايب مع الحمص هى طريقة لعمل اكلة تسمى الشاكرية و هى طريقة سورية مميزة جدا قومى الان بالتعرف على طريقتها
المقادير:
-
2 ملعقة كبيرة زيت زيتون
-
حبة بصل مفروم
-
350 جرام لحمة قطع
-
ملح و فلفل حسب الرغبة
-
2 كوب ماء
-
كيلو لبن نعاج
-
فص ثوم مهروس
-
علبة حمص حب
طريقة التحضير:
الطريقة :
1 – نضع الحلة على النار و نضيف اليها الزيت
2 – نضيف اليهم البصل و اللحم و نشوحهم معا
3 – نتبلهم بالملح و الفلفل و نقلبهم معا جيدا
4 – نضيف الهم الماء و نتركهم على النار حتى النضج
5 – نقوم بخلط اللبن مع الثوم و نقلبهم معا و نضيف اليهم اللحم المسلوق و المرقة و نقلب المكنات معا
6 – نتبل المكونات بالملح و الفلفل
يقدم فى طبق التقديم بالهنا و الشفا
1 – نضع الحلة على النار و نضيف اليها الزيت
2 – نضيف اليهم البصل و اللحم و نشوحهم معا
3 – نتبلهم بالملح و الفلفل و نقلبهم معا جيدا
4 – نضيف الهم الماء و نتركهم على النار حتى النضج
5 – نقوم بخلط اللبن مع الثوم و نقلبهم معا و نضيف اليهم اللحم المسلوق و المرقة و نقلب المكنات معا
6 – نتبل المكونات بالملح و الفلفل
يقدم فى طبق التقديم بالهنا و الشفا
This article is copyright © مطبخ استراحة حواء
وصفات طبخ سهلة
0 التعليقات:
إرسال تعليق